میانگین امتیار کاربران: / 0
ضعیفعالی 
مشاوره - خود باوری زنان
فصل ششم
خود تائیدی
وقتی که از سطح مطلوبی از خودباوری برخورداریم ، خود تائیدی به عنوان نتیجه ی طبیعی آن ظاهر می شود . زمانی که به طور مناسبی خود تائید هستیم ؛ خودباوری در ما تقویت می شود یعنی بین خودباوری و خودتائیدی یک ارتباط دو جانبه وجود دارد . بدین ترتیب یکی از روشهای ایجاد خودباوری ، آموختن این است که خواسته ها ، نیازها ، ارزشها و افکار خود احترام گذاشته و در جستجوی راههایی برای بیان آنها در زندگی باشیم .
خود تائیدی به معنای این است که ما تمایل به حمایت از خود داشته باشیم . آنچنان باشیم که واقعا هستیم و در برخورد با دیگران رفتاری توام با احترام با خود داشته باشیم . یعنی اینکه برای جلب تائید ، حمایت یا خوشایند کسی ارزشها ،باورها و ادراکات خود را به گونه ای دیگر جلوه ندهیم .
خود تائیدی بدینی معنا نیست که همیشه در خط اول باشیم ، یا بخواهیم که همیشه در کانون توجه باشیم ، یا به حقوق دیگران اهمیتی ندهیم ،یا نسبت به علایق دیگران بی تفاوت باشیم و یا یدون توجه به موقعیت درباره ی احساسات خود یاوه گویی کنیم .
یکی از خود تائیدترین زنانی که تاکنون دیده ام  ،یکی از مهربانترین و بخشنده ترین آنها نیز بوده است . او هرگز مایل به این نبوده که در دنیای بسته ای زندگی کند و هوش و باورهای خود را مخفی نماید او نیازهای و اهدافش را به عنوان مسائلی با اهمیت  در نظر می گیرد که علیرغم اهمیتی که برای او دارد ، لزوما برای دیگران از اهمیت برخودار نیستند .
زنان اغلب تواناییهای خود را نمی پذیرند ، چرا که وحشت دارند که بیان آنها منجر به از دست دادن عشقشان شود .ژانین به پدرش عشق می ورزید و احساس می کرد که پدرش هم به او عشق می ورزد ، تا زمانی که به سن دوازده سالگی رسید . تا آن زمان ژانین اظهار نظرهای پدرش را به عنوان عقل مجسم در نظر می گرفت . بعدها با رشد تواناییهای فکری ، ژانین شروع به پرسیدن سئوالات چالش برانگیز نمود. او به تدریج خود تائیدتر شد و پدرش در پریشانی و وحشت از برقراری ارتباط با او پس کشید آرام آرام از او جدا شد و در طول زمان خرده گیر و سخنانش استهزاء آمیز شد . پدرش او را به حال خود رها کرد تا احساس تنهایی و طرد شدن نماید . بدین ترتیب او به عنوان یک زن جوان درگیر سئوالاتی از این قبیل شد : آیا برای حفظ عشق باید آنچه را می دانم و می بینم انکار کنم ؟ آیا آگاهی زیاد ، دشمن روابط است ؟
بسیاری از زنان با سئوالاتی از این قبیل کلنجار می روند و بعضی با چشم پوشی نمودن از هوش خود ، عکس العملی نشان می دهند ؛ غافل از این که با این کار از خود هم چشم پوشی کرده اند . خود تائیدی با به کار بستن آگاهی آغاز می شود یعنی با دیدن و اندیشیدن . اگر ما از این چالش کنار کشیده و دوری کنیم ، بی شک خودباوری ما خدشه دار خواهد شد .
هرگز با مردی که هوش شما را دوست ندارد رابطه برقرار نکنید . در این صورت قیمتی که ممکن است برای عشق به چنین مردی بپردازید ، از دست دادن عشق به خودتان است .
خود تائیدی اشکال گوناگونی دارد : مطرح نمودن درخواست پیشرفت و ترقی و ارائه ی دلایلی کافی در مورد این که شما شایستگی این را دارید ؛ بیان عقاید سیاسی ، فرهنگی و اخلاقی که ممکن است مخاطبان در آنها با شما هم عقیده نباشند ، گفتن جملات پر شور و شوقی که به درستی بازتاب ارزشهای شما هستند ؛گفتن این مطلب به دوستان که رفتار استثمار گونه او برای شما غیر قابل قبول است ؛ پیشنهاد خواندن کتاب یا دیدن فیلمی که مورد علاقه ی شماست ، اذعان به نیازها و ضعف های خود ، در مورد علت خشم خود صادق بودن؛ سئوالات خود را بدون تظاهر به دانستن به صراحت مطرح کردن ، احترام به عقاید خود و مبارزه به شیوه های مناسب برای پذیرش آنها ؛ نخندیدن به لطیفه های بی مزه ی دیگران ، به آرامی و طبیعی بیان نمودن احساسات و علایق خود ، سهیم کردن دیگران در هیجانات خود ؛ اجازه شنیدن احساسات و افکار خود را به دیگران دادن .   
خودتائیدی سالم ، خشن ، انتقاد آمیز یا طعنه آمیز نیست . اینگونه رفتارها نوعا منعکس کننده سطح پائینی از خودباوری هستند و نباید با آنچه که من توصیه می کنم ، اشتباه شوند . ما درمورد این که چه احساساتی را تحت چه شرایطی بیان می نمائیم ، احتیاج به قضاوت به معنای فدا کردن خود تائیدی نیست بلکه به معنای هوشیار بودن حین قضاوت است .
درتجریه های درمانی ، خانمی را به یاد دارم که اعتقاد داشت خودتائیدی با نافرمانی و مخالفت کردن گره خورده است. کارلا در هنگام نوجوانی تصور می کرد که بقایش بستگی به مخالفت کردن با ارزشهای والدین دارد و بدین ترتیب به عنوان پاسخ اصلی به دنیای پیرامون ، خود را در یک دیدگاه منفی محبوس کرده بود . اکنون که او سی و پنج ساله است ، دریافته است که پوشیدن شوار جین ، کفشهای پاشنه بلند و عوض کردن شغلهای متعدد بدون آینده و عشق های بی سرانجام ، نمی تواند سرپوشی بر کمبودهای زندگی درونی او باشند .
من به او گفتم " توانایی مخالفت کردن مهم است،ولی خود تائیدی با آنچه که ما با آن موافقت داریم ، آزمایش می شود ، نه با آنچه که در مقابل آن هستیم " کارلا با غمگینی پاسخ داد : " من هرگز با چیزی موافق نبوده ام . "
من تصمیم گرفتم که یک کار تکمیل جمله به او بدهم . یک یا چند فرازه ی به او دادم و از خواستم که با صدای بلند آنها را بخواند و هر دفعه با یک جمله تکمیلی متفاوت ، بدون این که برای فکر کردن یا مرتب کردن دوباره جمله توقف کند ، آنها را تکمیل کند .
فرازه ای که کارلا دادم این بود ، اگر تنها آنگاه که می خواستم ، بله می گفتم ....
او این جمله را اینگونه تکمیل می کرد " فرصتهای زیادی که تاکنون نمی دیدم ، برایم پیش می آمد ؛ همه ی آن چیزهایی را که از پذیرش شان امتناع می کردم ، می پذیرفتم ؛ هنگامی که به من پیشنهاد دوستی می شد ، آن را می پذیرفتم ؛ عطش خود را برای برقراری ار تباط می پذیرفتم ؛ دوباره به زندگی باز می گشتم ؛ به مدرسه باز می گشتم ؛ می دانستم که می خواهم چقدر بیاموزم ؛ عشق خود را بروز می دادم ؛ وحشت می کردم ، ممکن بود زنده بمانم ."
فرازه های دیگری به او دادم " اگر در زندگی روزمره ی خودتائیدتر می شدم ...."
پاسخ های او شامل این جملات بودند ، " عقاید خود را تا این حد پنهان نمی کردم ؛ خود را قربانی نمی پنداشتم ؛ همیشه آنقدر عصبانی نبودم ؛ درک میکردم چه کسی هستم در مورد احساسات خود صادقتر بودم ؛ به ناراحتی خود اقرار می کردم ؛ زمانی که احساس تنهایی می کردم آن را اقرار می کردم ، به این می اندیشیدم که از خود کسی بسازم ، در یک شغل یک نواخت باقی نمی ماندم تا مجبور به انتقاد از سیستم آن شوم ؛ در جستجوی چیزهای بهتری بودم ؛ آرزو و رویاهای خود را می پذیرفتم . " و اضافه کرد ، " نمی توانم باور کنم که همه ی این چیزها را خود گفته باشم . " و این شروع جهش و پیشرفت ناگهانی او بود .
رو به رو شدن با خواسته ها و افتخار کردن و احترام گذاشتن به ارزشهای خود ،جرات و شهامت می خواهد . ما باید از زندانهایی که برای خود ساخته ایم و خود را در آنها مخفی نموده ایم رهایی یابیم . در زندگی کردن مشارکت کنیم . در آغاز ممکن است این کار مشکل باشد ، ولی دنیا به کسانی تعلق دارد که پایداری و استقامت از خود نشان می دهند .
در این جا تمرینی داریم که به تقویت خودتائیدی کمک می کند . هر روز صبح قبل از شروع کارروزانه ، 6 تا 10 جمله ی تکمیلی با حداکثر سرعتی که می توانید برای فرازه های زیر بنویسید.        
اگرامروزسطح بالاتری ازخودتائیدی درفعالیتهای روزمره ی خودداشته باشم ، ____________
اگر افکار و احساساتم را به عنوان مسائلی مهم در نظر بگیرم ، _____________
اگر هنگامی که می خواهم بله بگویم و هنگامی که می خواهم نه بگویم ، _________
اگر خواسته هایم را به راحتی و با وقار مطرح کنم ، _______________
من در حال آگاه شدم هستم ، ______________________
این تمرین را به مدت دو هفته از آغاز تا پایان هفته انجام دهید .طبیعتا بعضی از جملات شما تکراری خواهند شد ، در این مورد نگران نباشید . جملات جدیدی هم در بین جملات شما آشکار خواهند شد . درپایان هفته ی اول و دوم در تعطیلات آخر هفته ، آنچه را که نوشته اید بخوانید و شش تا ده جمله ی پایانی برای فرازه ی زیر بنویسید :
اگر هر یک از جملاتی که نوشته ام درست باشند ، انجام این کار برایم مفید خواهد بود .
این تمرین افقهای جدیدی را به روی شما می گشاید ، یعنی به شما کمک می کند تا برای بیان عقاید و نظرات خود راههای تازه ای بیابید . هیچ چیز بدون خطر کردن به دست نمی آید . حال انتخاب با شماست که برای درنوردیدن این افق ها و وصول به این راهها ، عزم خود را جزم کنید .

ورود و خروج

برای بهره مندی از امکانات سایت ، لطفا عضو شوید.
حاضرین در سایت
ما 6 مهمان آنلاین داریم
تبلیغات
طراحی سایت ، هاستینگ ، دومین
همایشهای تی تی ال
همایش تی تی ال
مترجم مطالب سایت به زبانهای دیگر

تبلیغات

پیشنهاد تی تی ال برای میزبانی و طراحی وب سایت شما . طراحی سایت ( فضای وب ) ، ثبت دامین (نام سایت) و هاست ( فضای وب ) - سی پکت . به سریعترین شکل ممکن صاحب یک وب سایت شوید.
بنر